Blefaroplastia | Ploape ridicate și întinerire a zonei ochilor

Pe masură ce îmbătrânim, pielea își pierde elasticitatea și în același timp forța musculară. Aceste procese se petrec și la nivelul pleoapelor și favorizează reliefarea pachetelor adipoase atât la nivelul pleoapei superioare cât și inferioare, contribuind astfel la aspectul de îmbătrânire, uneori prematură, a pielii.

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală de corecție și întinerire a regiunii ochilor. Se adresează atât femeilor cât și bărbaților. Intervenția interesează pleoapa superioară, cel mai frecvent, dar și pleoapa inferioară.

De cele mai multe ori este suficientă excizia excesului cutanat și al grăsimii, dar se poate asocia, unde este necesar, cu cantoplastia, cantopexia sau ridicarea sprâncenelor.

Nu corecteaza ridurile fine, aspectul hiperpigmentat periocular si sprancenele cazute, aceste probleme sunt corectate prin alte proceduri cum sunt liftingul sprancenos sau tehnici de intinerire a pielii-skin resurfacing.

In unele cazuri nu este necesara interventia chirurgicala asupra tuturor celor patru pleoape ci doar asupra celor inferioare sau superioare. Inciziile sunt situate la nivelul unor pliuri naturale astfel incat sa fie foarte bine mascate iar datorita calitatilor pielii de la acest nivel ele devin dupa 6 luni un an practic invizibile.

Intervenția se poate face în anestezie locală sau generală, în funcție de aceasta stabilindu-se și perioada de internare a pacientului.

Preoperator, pacienții trebuie să evite fumatul și medicamentele ce cresc riscul sângerării, cum sunt antiimflamatoarele nesteroidiene, aspirina, vitamina E și C etc.

Postoperator, pacienții se pot aștepta la edeme importante în zona operată pentru aproximativ 48-72 de ore, acestea trecând complet la 3-4 săptămâni de la operație. Pot apărea și echimoze la acest nivel. Adjuvant, se pot aplica comprese reci în zona ochilor.

Zilele imediat următoare procedurii, pacienții vor dormi pe spate, pe plan înclinat, vor evita băile fierbinți, sauna și efortul. Suprimarea firelor de sutură se face la 5-7 zile după operație. Cicatricea restantă va fi una foarte fină, invizibilă în pliurile naturale ale pielii.

Recomandăm evitarea expunerii la soare 6 luni postoperator, pentru obținerea unor rezultate ideale.

Blefaroplastia este o procedură rapidă, minim invazivă, ce redă tinerețea etajului mijlociu al feței cu o rată de satisfacție mare atât pentru pacient cât și pentru medic.

Cum sa va pregatiti pentru interventie:

  • dupa consultatie, trebuie sa faceti analizele generale de sange (hemoleucograma, uree, glicemie, electroliti, factori de coagulare) si o electrocardiograma

Interventia se realizeaza cu anestezie locala, dureza 1-2 ore si nu necesita internarea subiectului.
Consecutiv interventiei si pe parcursul urmatoarelor 2-3 ore se vor aplica comprese reci in vederea preventiei edemului si echimozelor.
Nu se aplica pansament, doar benzi adezive sterile.
Firele se elimina la 4-6 zile postoperator, edemul si echimozele se reduc semnificativ dupa 4-7 zile si dispar la cca 10-14 zile dupa interventie. Rezultatele interventiei se mentin aprox 10 ani.

Pentru informatii si consultatie compleaza formularul de mai jos.

     

    Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!