Bucătaria turcească, o fuziune rafinată a bucătăriilor din Asia Centrala, Orientul Mijlociu și din Balcani

„Bucătăria turcească are o istorie lungă, astăzi, este în mare parte moștenirea bucătăriei otomane, care poate fi descrisă ca fiind o fuziune rafinată a bucătăriilor din Asia Centrală, Orientul Mijlociu și cele din Balcani. Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilor, inclusiv România. Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru rețetele de kebab, baclava și cataif. În partea de est, bucătăria turcească folosește mult maslinele și uleiul de măsline datorită cultivării lor intense în zonă. Pe coastele Mării Negre se consumă mult pește și porumb datorită influențelor slave și balcanice. Legumele și verdețurile sunt nelipsite în mâncarea din zonele învecinate Mării Mediterane, Mării Egee și Mării Marmara. Centrul Anatoliei are multe specialități, precum keskek, manti si gozleme. Fasolea, roșiile, ardeii, vinetele sunt principalele ingrediente din bucătăria tuceasca. Fisticul,migdalele și nucile se folosesc în deserturi. În bucătăria turcească, compotul de fructe se consumă alături de pilaf sau plăcintele cu carne. Un rol important în bucătăria turcească o joacă vinetele. Se combină cu carnea tocată, se folosește în kebab,musaca. La fel este apreciat și iaurtul care poate însoți majoritatea meselor care conțin carne, orez sau pâine. Ayranul este una din cele mai cunoscute băuturi turcești, obținută din iaurt amestecat cu apă și sare. România a împrumutat și ea multe rețete tradiționale turcești, dar acestea au fost puțin modificate conform preferințelor noastre” via wikipedia.ro.

Este greu tare să-ți menții greutatea în țara asta 🙄😬

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!