Ce au în comun ciocolata și orașul Istanbul? Fabrici de ciocolată | Muzeu ciocolată

Știați că ciocolata și orașul Istanbul au foarte multe în comun? Este cunoscut faptul că ciocolata aduce fericire, precum vizitatul Istanbului.  De asemenea ciocolata neagră ajută la slăbit fiind inclusă în multe diete personalizate faimoase, exact ca Istanbul. O să pierzi multe kilograme când te apuci să îl iei la pas.

Cum ar fi să le încerci pe amândouă în același timp?

Ciocolata deja este o tradiție în această țară. De la început până acum am fost vizitați de către prieteni, noi am vizitat la rândul nostru și am participat la câteva evenimente sociale, bussines, educaționale. De fiecare dată am observat același lucru : CIOCOLATĂ, CIOCOLATĂ și iar CIOCOLATĂ.Aici rar vezi să vină musafirii cu flori, de fapt eu până acum nu am primit niciodată flori, însă am primit la ciocolată de cred că o voi termina peste 2 ani..

Nu este vorba despre o ciocolată simplă de magazin, ci despre ciocolată artizanală, specială, cu arome unice cum nu ai simțit niciodată. Habar nu aveam că sunt pasionați de așa ceva.. Credeam ca baclavalele sunt cele mai comune. Te plimbi pe stradă și din 4 magazine 1 sigur este de ciocolată. Sunt foarte moderne și cochete, ca aproape toate magazinele din țara asta și vând exclusiv ciocolată.

 

Au o gamă atât de variată de produse încât îți ia 2 zile să te uiți pe catalog și o săptămână să le deguști.

Iată câteva dintre cele mai faimoase fabrici de ciocolată și magazine unde poți testa cea mai delicioasă ciocolată din viața ta :

PELIT  –  MUZEUL DE CIOCOLATĂ

Pelit este o companie foarte mare și binecunoscută în Turcia  specializată în industria ciocolatei. Compania a fondat pentru iubitorii de ciocolată, un muzeu ce poate fi vizitat în districtul Esenyurt. O să găsiți ciocolată în multe forme, culori și dimensiuni de care pur și simplu vă îndrăgostiți. In interiorul muzeului există sculpturi de ciocolată, însă faceți un efort și vă abțineți până ajungeți la cafenea unde puteți degusta oricare dintre produse.  La muzeu se poate ajunge atât cu transportul în comun cât și cu taxiul.  http://www.pelit.com.tr/

Una peste alta, PELIT  este locatia mea preferată, locul din care cumpăr mereu cu plăcere.

KAHVE DUNYASI

Kahve Dunyası este altă firmă foarte populară în Turcia, care inițial producea doar cafea și produse din cafea, dar mai târziu au decis să intre în industria ciocolatei și și-au dovedit profesionalismul. Acest magazin/ cafenea poate fi găsit în absolut orice district din Istanbul. Fabrica este locată în Zeytinburnu iar produsele lor sunt mai ieftine decât restul. https://www.kahvedunyasi.com/

 

 

ELIT ÇIKOLATA

Firma Elit a fost înființată în 1924 în Istanbul. Acest brand este faimos pentru bomboanele de ciocolată umplute cu diferite opțiuni, caramel, alune, ciocolată albă, ciocolată neagră, miere și multe altele.  Fabrica și magazinul principal este locat de asemenea în Esenyurt, loc în care poți ajunge folosind metrobus sau taxi. Magazinele Elit se găsesc de asemenea în orice district din Istanbul la prețuri foarte accesibile. http://www.elitcikolata.com.tr/

 

 

BOLCI

Bolci este unul dintre cele mai faimoase branduri de ciocolată cu locația principală în Taksim ( fericirea turiștilor) , care deși pare un magazin extrem de mic, credeți-mă, are de TOATE : batoane de ciocolată, truffles, ciupercuțe de ciocolată, bomboane și așa mai departe. În vitrina de exterior se observă ciocolata pură umplută cu alune, fistic sau alune de pădure.  https://www.bolci.com.tr/

 

 

Acestea sunt doar câteva exemple de fabrici/magazine producătoare de ciocolată artizanală, de fapt ele fiind foarte foarte multe. Fiecare încearcă să impresioneze prin textură, gust unic și de ce nu..preț.

Un lucru foarte important pe care țin să îl precizez este faptul că toate aceste fabrici fac export custom-made pe baza nevoilor clientului. Evident vorbim de cantități demne de magazine. Într-un articol viitor vă voi povesti despre turismul de afaceri și cum putem încheia colaborări cu producătorii de ciocolată din Turcia.

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!