Creveți cu legume | Rețetă turcească

AutorDianaCategorieDificultateÎncepător

Randamente2 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 500 gr creveți
 2 ardei dulci
 1 roșie
 3 usturoi
 50 gr unt
 2 tsp ulei de măsline
 1 tbsp sare
 1 tbsp piper
Sos creveți
 100 gr smântână
 1 usturoi
 1 tbsp sare
 1 felie pâine
 1 lămâie

1

Se spală bine creveții, se pun la fiert în apa prefiartă pentru o perioadă scurtă, până capată culoarea roz.

2

După ce s-au fiert, curățați coaja ( decorticați)

3

Pune în cratiță unt, ulei la încins. Ulterior adaugă usturoiul, ardeiul, lasă-le să se călească și adaugă creveții, sare și piper. amestecă de câteva ori în timp ce se călesc.

4

Adaugă roșia tăiată mărunt amestecând ușor până se înmoaie. Ia de pe foc compoziția și așeaza-o în farfurie. Compoziția se servește caldă.

sos
5

Se amestecă smântîna cu usturoiul pisat și pâinea sfărâmată ( eu am dat-o prin blender) alaturi de sare, piper și lămâie.

Ingrediente

 500 gr creveți
 2 ardei dulci
 1 roșie
 3 usturoi
 50 gr unt
 2 tsp ulei de măsline
 1 tbsp sare
 1 tbsp piper
Sos creveți
 100 gr smântână
 1 usturoi
 1 tbsp sare
 1 felie pâine
 1 lămâie

Indicații

1

Se spală bine creveții, se pun la fiert în apa prefiartă pentru o perioadă scurtă, până capată culoarea roz.

2

După ce s-au fiert, curățați coaja ( decorticați)

3

Pune în cratiță unt, ulei la încins. Ulterior adaugă usturoiul, ardeiul, lasă-le să se călească și adaugă creveții, sare și piper. amestecă de câteva ori în timp ce se călesc.

4

Adaugă roșia tăiată mărunt amestecând ușor până se înmoaie. Ia de pe foc compoziția și așeaza-o în farfurie. Compoziția se servește caldă.

sos
5

Se amestecă smântîna cu usturoiul pisat și pâinea sfărâmată ( eu am dat-o prin blender) alaturi de sare, piper și lămâie.

Creveți cu legume
Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!