Cum poţi scăpa de obezitate cu ajutorul gastric sleeve – gastrectomie longitudinală laparoscopică. De ce să alegi Turcia pentru această procedură

gastrectomie

Dacă suferi de obezitate, află că sunt câteva metode chirurgicale care te pot scăpa rapid de această problemă. Una dintre ele este Gastrectomia longitudinală laparoscopică (Gastric Sleeve), o intervenţie chirugicală prin care este îndepărtată o mare parte a stomactului (aproximativ 80%) cu intenţia de a reduce volumul gastric. Deoarece aportul alimentar este limitat odată cu reducerea stomacului, pacientul pierde din greutate.

În mod normal, stomacul arată ca un sac, însă după această procedură va lua forma unei mâneci subţiri şi lungi. Această parte a stomacului îndepărtată chirurgical include partea care produce grelină, adică hormonul foamei care stimulează regiunea hipotalamusului creierului. În acest fel, senzația de foame a pacientului va scădea, dar nu se va pierde complet. În operațiile de Gastrectomie longitudinală laparoscopică (Gastric Sleeve), se păstrează valvele stomacului numite „valvele pilorice”, care reglează golirea stomacului. Deoarece aceste valve sunt păstrate, nu va exista nicio schimbare în sistemul digestiv. Cu toate acestea, veți experimenta senzația de sațietate mai repede, consumând o cantitate mai mică de alimente.

gastrectomie

Care sunt avantajele gastrectomiei longitudinală laparoscopică (Gastric Sleeve)

– trecerea gastrică îngustată
– capacitatea de a simți sațietatea cu o cantitate mică de alimente
– apetitul redus și nutriția echilibrată.
– comparativ cu intervenția chirurgicală de by-pass gastric, gastrectomia longitudinală laparoscopică (Gastric Sleeve) este mai ușoară, durează mai scurt și necesită o spitalizare mai scurtă. Gastrectomia mânecii poate fi, de asemenea, transformată în alte proceduri chirurgicale bariatrice, atunci când este necesar.
Cât de mult vei pierde în greutate după operaţia de gastrectomie
Dacă mănânci sănătos și faci mișcare regulată după gastrectomiei longitudinală laparoscopică (Gastric Sleeve), poți obține o pierdere în greutate de 65-80% în decurs de 1 an după operație. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți consolida obiceiurile alimentare și nu puteți mânca sănătos, este posibil să vă confruntați cu o greutate de 5% în timp.

Ce vei experimenta după gastrectomie

Te poţi ridica la 1-2 ore după transferul din sala de operație în pat. După prima zi postoperatorie, poţi face un duș acoperindu-ţi pansamentul medical cu huse de protecție. Poţi reveni la locul de muncă după ce te odihneşti la aproximativ o săptămână după operație. Dacă ai un loc de muncă care necesită activitate fizică, ţi se recomandă să te întoarci la serviciu după 30 de zile.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

De ce să alegi Turcia pentru această procedură de gastrectomie

Turcia este recunoscută pentru sistemul său medical de top, dispunând de unele dintre cele mai apreciate, spitale, clinici şi centre medicale din lume. Condiţiile de confort şi sanitare, medicii cu reputaţie înaltă, precum şi atenţia oferită fiecărui pacient în parte, fac din Turcia o destinaţie ideală pentru cei care vor să-şi rezolve diverse afecţiuni.

Pentru informații si consultatie completați formularul de mai jos.

     

    Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!