Despre cardul Istanbulkart sau cum poți să plătești transportul în comun din Istanbul cu discount de până la 40%

Istanbulkart este cardul cel mai utilizat de către cetățeni și turiști atât in viața de zi cu zi cât și in călătoriile cu scop turistic. ?
Achiziția lui costă 10 tl ~ 5.5 ron și oferă acces la transportul in comun precum vapor, tramvai, funicular, metro și autobuz. ????
Poate fi folosit de la o distanță de aproape 8 cm față de cititor și poate fi utilizat de păna la 5 persoane.
Este avantajos din punct de vedere al discounturilor, spre exemplu pentru o călatorie care costă 5 tl vei plăti doar 3 tl , discount de 40 %.??
Poate fi încarcat cu ce suma doriți cât să vă asigure necesarul călatoriilor și poate fi achiziționat din aeroport sau zone populare precum Sultanahmet,Eminonü sau Kadiköy.??

Istanbulkart poate fi cumpărat la puncte speciale de vânzare (vezi mai jos) pentru 6 lire turcești. Acești bani vă vor fi returnați, dacă vă decideți să întoarceți Istanbulkart când părăsinți țara. Dacă cumpărați un card în chioșcuri speciale de stat, atunci ți se va oferi o husă pentru card. Puteți să returnați cardul numai în aceste puncte. O listă de aceste puncte găsiți aici -http://istanbulkart.iett.gov.tr/en/istanbulkart/pages/iett-counters/417.

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!