Despre HES CODE și sincronizarea lui cu Istanbulkart

Completarea formularului de intrare în Turcia este foarte simplă și se face în patru pași https://register.health.gov.tr/:
Pasul 1. Aici se completează datele generale de indentificare, precum: Naționalitatea, Numele, Prenumele, Data nașterii, Țara, Adresa de email (opțional), Numărul de telefon, Sexul, Numărul Pașaportului, Data de intrare, Tipul de intrare (aerian, terestru, tren sau pe mare) și Numele trasportatorului (opțional).
Pasul 2. Informații privind adresa unde veți sta. Va trebui să completați: Orașul, Districtul, Adresa și Numărul de telefon (opțional). Dați click pe Add Address pentru a adăuga o nouă adresă și apoi Forward pentru pasul următor.
Pasul 3. Țările vizitate în ultimele 10 zile. Adăugați ultimele țări vizitate, fără cele de tranzit. De exemplu dacă plecați din Timișoara către Istanbul, veți adăuga doar România, nu și Serbia sau Bulgaria. Dacă vă cazați pe teritoriul Serbiei sau Bulgariei atunci va trebui să le adăugați și pe acestea. Dați Forward pentru ultimul pas.
Pasul 4. Sumarul. Verificați cu atenție toate datele, dați Save și Download pentru a salva formularul. Codul HES se găsește în partea dreapta-sus și este format dintr-un cod cu numere și cifre. Formularul îl puteți printa sau arăta autorităților de pe telefon.
Atenție! Fiecare persoană completează un singur fomular, inclusiv copiii.
Pași pentru a sincroniza  codul dvs. HES cu Istanbulkart
Ar trebui să trimiteți SMS la 2023 și să tastați HES (spațiu) Naționalitate (spațiu) Număr de serie al pașaportului (spațiu) Anul nașterii (spațiu) Nume – adică „ROM” pentru Romania , numărul pașaportului, anul nașterii și prenumele, HES ROM – Numărul de acces -DoB -NUME
După obținerea codului dvs. HES, ar trebui să vizitați site-ul web Istanbulkart pe https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul (disponibilă în limba engleză)
Și apoi ar trebui să selectați „Sunt străin, vreau să continui cu pașaportul meu
număr.’’ caseta.
De asemenea, rețineți că numărul dvs. de card este numărul dvs. de serie Istanbulkart.
De asemenea, puteți obține codul dvs. HES prin aplicația mobilă Hayat Eve Sigar, un portal de guvernare electronică.
Pentru ajutor oficial, puteți contacta call center-ul Ministerului Sănătății la +90 850 477 04 77.
Pentru a obține codul HES prin numărul dvs. GSM străin, puteți trimite un SMS la +90 555 944 3821, inclusiv codul țării, numărul de serie al pașaportului, anul nașterii și respectiv numele de familie și interspațiate.
Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!