Gastric Bypass| Nu reduce doar greutatea, ci și riscurile asociate obezității – scapă de diabetul de tip II

Intervenția chirurgicală bypass gastric, numită și bypass gastric Roux-en-Y, este un tip de intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate care presupune formarea unei pungi mici din stomac și conectarea pungii nou formate direct la intestinele subțiri. Intervenția chirurgicală de bypass gastric Roux-en-Y este cea mai frecventă intervenție chirurgicală bariatrică din lume.

În această procedură, atât volumul stomacului este redus, cât și absorbția este limitată. Acesta reduce cantitatea de alimente care se mănâncă, dar asigură, de asemenea, ca o parte din substanțele nutritive consumate să fie eliminate fără a fi absorbite. Bypass gastric Roux-en-Y permite pacienților, în special celor care doresc să scape de problemele de sănătate legate de greutate, să-și piardă excesul  încăpățânat de greutate într-un timp foarte scurt.

In timpul intervenției, chirurgul face 4-6 incizii mici în abdomen, prin care sunt introduse instrumentele chirurgicale si laparoscopul (camera video de dimensiuni reduse care vizualizeaza cavitatea abdominala). Apoi, chirurgul reduce dimensiunea stomacului prin separarea unei pungi de stomac, fie în partea superioara a stomacului (tehnica RYGB), fie o forma tubulara de-a lungul stomacului.

Aceasta punga gastrica este apoi conectata (anastomozata) la intestin, ocolind duodenul, adica până la 200 cm din partea superioara a intestinului subtire.

Pentru cine este aceasta?

  • Adulți supraponderali care au un indice de masă corporală de 35 și peste
  • Persoanele care nu pot slăbi prin dietă și exerciții fizice
  • Bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care solicită ajutor pentru a-și reduce riscul de a-și pune în pericol viața din cauza condițiilor de sănătate legate de greutate

Durata tratamentului

2-3 ore.

Timpul de recuperare

Majoritatea intervențiilor chirurgicale de bypass gastric sunt laparoscopice, ceea ce înseamnă că chirurgul efectuează incizii mici. Astfel, timpul de recuperare este scurtat. Majoritatea pacienților rămân la spital timp de 2-3 zile postoperator și pot reveni la activități normale în 3-5 săptămâni.

Succes: 80-95 %

Bypass gastric este dureros?

Este posibil să simțiți durere sau durere după procedură. Cu toate acestea, chirurgul dumneavoastră poate prescrie calmante pentru a ameliora disconfortul și această durere.

Care sunt efectele intervenției chirurgicale de bypass gastric asupra bolilor legate de greutate?

Bypass gastric este una dintre cele mai eficiente metode pentru obținerea greutății ideale a pacienților obezi morbid și are un efect semnificativ asupra tratamentului bolilor legate de greutate cauzate de obezitatea morbidă, precum boala de reflux gastroesofagian, boli de inimă, diabet de tip 2, tensiune arterială ridicată, apnee obstructivă de somn și colesterol ridicat.

Câtă greutate voi pierde prin intervenția chirurgicală de bypass gastric?

În medie, pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală de bypass gastric pierd între 50 și 80 la sută din excesul de greutate corporală în termen de 12-18 luni după procedură.

Pentru informații si consultatie completați formularul de mai jos.

    Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!