Hamsii cu orez condimentat la cuptor | Fırında hamsili pilav

Randamente1 porție

 800 gr hamsi
 100 ml ulei de masline
 1 ceapa medie
 25 gr semine de pin
 200 gr orez
 40 gr stafide
 1 tbsp menta uscata
 ½ marar
 1 tsp faina
 1 tbsp piper
 1 tbsp sare

1

Curățați hamsiile și îndepărtați-le oasele. Se spală bine și se lasă într-o strecurătoare pentru a scurge apa.

Tocam ceapa pentru gatit. Încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa. Se sotează aproximativ 5 minute la foc mediu, amestecând ocazional, până când ceapa se înmoaie.

Adăugați semintele de pin și continuați să amestecați ocazional și prăjiți încă 5 minute până când semintele devin roz.

Scurgeți orezul, spălați-l până dispare apa cu amidon și strecurați-l. Puneti orezul în oală. Se presară sare și piper și se amestecă de mai multe ori.

Adăugați menta uscată și stafidele, amestecați și adăugați apa fierbinte. Se amestecă și se închide capacul oalei. Reduceți focul și gătiți până când orezul absoarbe apa.

În timp ce orezul dvs. se gătește, ungeți fundul vaselor și presărați jumătate din făina de porumb. Acoperiți fundul vasului cu hamsii, astfel încât pielea lor să fie în partea de jos.

Luați orezul de pe foc. Adăugați mărar tocat mărunt și amestecați. Întindeți-l pe hamsiile din vas fără să așteptați și neteziți-l cu o lingură. Așezați restul de hamsii deasupra orezului și acoperiți orezul.

Presară făina de porumb rămasă pe hamsii. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute până când hamsia devine roz.

Scoateți pilaful de hamsie din cuptor timp de 5-10 minute la temperatura camerei, apoi tăiați-l și împărțiți-l cu cei dragi.

Ingrediente

 800 gr hamsi
 100 ml ulei de masline
 1 ceapa medie
 25 gr semine de pin
 200 gr orez
 40 gr stafide
 1 tbsp menta uscata
 ½ marar
 1 tsp faina
 1 tbsp piper
 1 tbsp sare

Indicații

1

Curățați hamsiile și îndepărtați-le oasele. Se spală bine și se lasă într-o strecurătoare pentru a scurge apa.

Tocam ceapa pentru gatit. Încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa. Se sotează aproximativ 5 minute la foc mediu, amestecând ocazional, până când ceapa se înmoaie.

Adăugați semintele de pin și continuați să amestecați ocazional și prăjiți încă 5 minute până când semintele devin roz.

Scurgeți orezul, spălați-l până dispare apa cu amidon și strecurați-l. Puneti orezul în oală. Se presară sare și piper și se amestecă de mai multe ori.

Adăugați menta uscată și stafidele, amestecați și adăugați apa fierbinte. Se amestecă și se închide capacul oalei. Reduceți focul și gătiți până când orezul absoarbe apa.

În timp ce orezul dvs. se gătește, ungeți fundul vaselor și presărați jumătate din făina de porumb. Acoperiți fundul vasului cu hamsii, astfel încât pielea lor să fie în partea de jos.

Luați orezul de pe foc. Adăugați mărar tocat mărunt și amestecați. Întindeți-l pe hamsiile din vas fără să așteptați și neteziți-l cu o lingură. Așezați restul de hamsii deasupra orezului și acoperiți orezul.

Presară făina de porumb rămasă pe hamsii. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute până când hamsia devine roz.

Scoateți pilaful de hamsie din cuptor timp de 5-10 minute la temperatura camerei, apoi tăiați-l și împărțiți-l cu cei dragi.

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!