O nouă tehnică inedită de slăbit | Injecție Botox în stomac

Când auzim de botox ne gândim automat la mărirea buzelor sau alte intervenții de înfrumusețare. Dar oamenii de știință au descoperit o nouă întrebuințare a botoxului – în procesul de slăbire.

Intervenția durează 15-20 minute și constă în injectarea toxinei botulinice cu ajutorul endoscopului la nivelul stomacului, unde se presupune ca ar fi ramurile nervului vag. Procedura are ca efect încetinirea golirii stomacului.

Practic, botoxul blochează un nerv cheie aflat în stomac, care ne controlează foamea și sațietatea și, prin urmare, încetinește ritmul în care stomacul se golește, ceea ce duce la slăbire.

Injecția cu botox are mai puține efecte secundare negative, este puțin invazivă și mai ieftină decât operația. Tratamentul are la bază toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum, și functionează prin blocarea semnalelor de la nervi catre muschi, ceea ce reduce contracțiile musculare.

Botoxul se administrează local, astfel încât să nu existe efecte secundare asupra altor părți ale corpului. Injecția are loc într-o procedură endoscopică, prin care locația injecției este monitorizată cu precizie.

Sub anestezie locală, medicul împinge endoscopul prin gură și esofag în stomac. Apoi botoxul este injectat în mușchiul sfincterului piloric. Acest lucru relaxează mușchiul și facilitează golirea alimentelor din stomac.

După procedură, pacientul se întoarce într-o sală de așteptare. Acolo își poate reveni de la anestezia locală. De îndată ce pacientul se poate mișca din nou liber și poate bea cantități mici de lichide, el este externat din clinica în aceaași zi. Condusul auto trebuie evitat în primele 24 de ore după procedură.

Efectul botoxului poate avea loc imediat sau cu o anumită întârziere. Complicațiile posibile sunt legate în primul rând de sedativele administrate. Pot apărea greață și vărsături. Complicațiile rare sunt vărsături excesive, sângerări, febră sau perforația esofagului.

Pentru a nu recâștiga greutatea pierdută, ar trebui adoptate schimbări pozitive în stilul de viață și ar trebui
stabilite noi obiective și strategii în acest sens. Dacă este susținut de un stil de viață sănătos, pacienții pot 
pierde în medie 10-20 kg în 5-6 luni. Este o metodă de tratament preferată, deoarece nu are efecte secundare 
șieste o procedură rapidă și se pot obține rezultate extrem de eficiente. Obezitatea este o problemă gravă de 
sănătate și provoacă multe boli cronice. Mai ales cei care se tem de operație și anestezie; Cu botoxul stomacal, 
pot scăpa de excesul de greutate și își pot crește starea generală de sănătate și calitatea vieții.

Pentru informații si consultatie completați formularul de mai jos.

     

    Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!