Restaurant cu view panoramic în Istanbul | Turnul TV & Radio Çamlıca

Küçük Çamlıca TV Radio Tower este un turn de telecomunicații cu punți de observare și restaurante în districtul Üsküdar din Istanbul, Turcia.

Înălțimea totală a turnului este de 369 metri, dintre care 221 metri (725 ft), din care este o structură de beton armat cu 49 de etaje, cu 18 metri sub pământ. Înălțimea antenei de oțel a turnului este de 168 metri (551 ft).

Cu o înălțime totală de 587 metri deasupra nivelului mării, poartă titlul de cea mai înaltă structură din Istanbul și din Europa.  Structura a fost aleasă de premierul Erdoğan de atunci, după proiectul Çamlıca Hill TV Radio Tower Idea Project, care a fost deschis de municipalitatea metropolitană din Istanbul în 2011.

Construcția a început la sfârșitul anului 2016 și s-a încheiat patru ani mai târziu, în septembrie 2020. Cu toate acestea, proiectul a fost stabilit să fie finalizat până la sfârșitul anului 2019. 

A fost inaugurat pe 29 mai 2021. După ce turnul a fost pus în funcțiune, alte antene și turnuri de antene, cum ar fi Turnul de Televiziune Çamlıca TRT, au fost fie îndepărtate, fie demolate.

Turnul este proiectat de firma Melike Altınıșık Architects (MAA), fondată de Melike Altınıșık. clădirea în sine este o structură dintr-o singură bucată, care a fost inspirată de floarea lalelelor; un simbol pentru turci în perioada otomană. 

Axa principală a turnului include rădăcinile și tulpina de alimentare a lalelei. Terasa de vizionare și podelele restaurantului seamănă cu un mugur de lalele care nu a înflorit încă.

Lifturile panoramice care se ridică de la parter până la ultimul etaj sunt situate pe ambele părți ale clădirii principale. Aceste ascensoare simbolizează Bosforul, care separă și integrează continentele asiatice și europene.

Programul este zilnic între orele 10:00 – 22:00 la următoarea adresă:

  • Küçük Çamlıca, 34696 Üsküdar/İstanbul

Prețul de intrare este de 120 tl/ persoană iar biletul de tip fast tracking 200 tl/persoană.

Pentru a vă asigura intrarea este recomandat să vă realizați rezervare atât pentru vizită cât și restaurant.  Restaurantul este la etajul 40, iar cafeneaua ( unde se poate servii și mâncare gen mic dejun și prănz) este la etajul 39.

Să vă faceți o idee de prețuri la restaurant:

  • mic dejun pentru 2 persoane 180 tl
  • cafea turceasca 20 tl
  • cola 18 tl
  • chiftele la grătar 62 tl
  • profiterol 38 tl
  • sandwich 30-33 tl
  • omletă 29 tl

https://camlicakule.istanbul/

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!