Rețetă Mercimek Çorbası ( supă cremă de linte)

AutorDianaCategorieDificultateÎncepător

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

 1 ceașcă linte rosie
 1 ceapă
 1 tsp făină
 1 morcov
 0,50 tsp piper roșu
 sare după gust
 1 tsp piper negru
 5 tsp chimen (kymion)
 1 l apă
 2 tbsp ulei de floarea soarelui
Pentru sos
 2 tbsp unt
 1 tsp piper roșu dulce

1

Se pune într-o oală uleiul și ceapa tocata, se călește până devine aurie.
Apoi adăugați făină și continuați prăjirea la foc mic. Se adaugă pastă de roșii., morcovii tăiați în cuburi și lintea se spală și se scurg bine.
Adăugați 1 litru de apă și amestecați-l și acoperiți oala. Lintea și morcovul sunt fierte la foc mic până se înmoaie.După ce supa este gătită, aceasta este zdrobită mărunt cu un blender manual. Adăugați piper negru, sare și opțional chimen. Dacă consistența este prea groasă, se adaugă puțină apă și se fierbe putin.
Între timp, puneți două linguri de unt într-o tigaie mică, încălziți-l, adăugați o linguriță de piper roșu măcinat și luați-l de pe foc.
După ce supa de linte este pusă în vasul de servit, sosul de ardei roșu se toarnă peste el și se servește cu o felie de lămâie.

Care sunt trucurile supei de linte?
2

Vă recomand să spălați bine lintea cu multă apă. Spălați-o până când iese apă curată. Adăugarea bulionului de pui, bulionului roșii sau bulionului de oase la supă va crește și mai mult aroma sa. Puteți adăuga 1-2 căni de apă. Vă sugerez să ajustați consistența supei în funcție de propriul gust. Poate fi cam groasa uneori, adăugați apă fierbinte și reglați consistența după cum doriți. Amintiți-vă, supa dvs. se ingroasa pe măsură ce așteptați.Dacă îți place iuteala, poți crește cantitatea de ardei iute.
Puteți alege și cartofi în loc de făină. Puteți adăuga cartofii în supă împreună cu morcovii.

Ingrediente

 1 ceașcă linte rosie
 1 ceapă
 1 tsp făină
 1 morcov
 0,50 tsp piper roșu
 sare după gust
 1 tsp piper negru
 5 tsp chimen (kymion)
 1 l apă
 2 tbsp ulei de floarea soarelui
Pentru sos
 2 tbsp unt
 1 tsp piper roșu dulce

Indicații

1

Se pune într-o oală uleiul și ceapa tocata, se călește până devine aurie.
Apoi adăugați făină și continuați prăjirea la foc mic. Se adaugă pastă de roșii., morcovii tăiați în cuburi și lintea se spală și se scurg bine.
Adăugați 1 litru de apă și amestecați-l și acoperiți oala. Lintea și morcovul sunt fierte la foc mic până se înmoaie.După ce supa este gătită, aceasta este zdrobită mărunt cu un blender manual. Adăugați piper negru, sare și opțional chimen. Dacă consistența este prea groasă, se adaugă puțină apă și se fierbe putin.
Între timp, puneți două linguri de unt într-o tigaie mică, încălziți-l, adăugați o linguriță de piper roșu măcinat și luați-l de pe foc.
După ce supa de linte este pusă în vasul de servit, sosul de ardei roșu se toarnă peste el și se servește cu o felie de lămâie.

Care sunt trucurile supei de linte?
2

Vă recomand să spălați bine lintea cu multă apă. Spălați-o până când iese apă curată. Adăugarea bulionului de pui, bulionului roșii sau bulionului de oase la supă va crește și mai mult aroma sa. Puteți adăuga 1-2 căni de apă. Vă sugerez să ajustați consistența supei în funcție de propriul gust. Poate fi cam groasa uneori, adăugați apă fierbinte și reglați consistența după cum doriți. Amintiți-vă, supa dvs. se ingroasa pe măsură ce așteptați.Dacă îți place iuteala, poți crește cantitatea de ardei iute.
Puteți alege și cartofi în loc de făină. Puteți adăuga cartofii în supă împreună cu morcovii.

Rețetă Mercimek Çorbası ( supă cremă de linte)
Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!