Rețetă simplă de Baklava | Baklava la tine acasă

Randamente1 porție

 500 gr foi plăcintă subțire
 450 gr zahăr
 200 gr nuci măcinate
 125 gr unt
 1 tsp zeamă lămâie
 50 ml ulei

Sirop
1

Puneți 130 ml de apă într-o oală, adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă tot zahărul. Aduce-ți la fierbere, după care adăugați zeama de lămâie și mai lăsați 5 minute să fiarbă.

Compoziție
2

Separat, îintr-o tigaie puneți untul la topit și uleiul, cu care veți unge foile de plăcintă. Intr-o tavă, puneți 3-4 linguri de ulei și întindeți pe toată suprafața tăvii. Decupați foile de plăcintă dupa forma tăvii. Apoi așezați 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. peste ele puneți doua linguri de grăsime ( untul topit cu ulei) și întindeți bine pe toată suprafața foilor. Repetați operațiunea la fiecare 3 foi adăugate în tavă. Când ajungeți la jumătatea pachetului de foi de plăcintă, adăugați nucile măcinate și puneți peste foile rămase ( nu uitați să ungeți cu grăsime la fiecare 3 foi, iar grăsimea să fie fierbinte).
Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați pe lungime și lățime foile, sub forma pătrată. Apoi, adăugați restul de grăsime rămasă peste prăjitură și întindeți bine. Băgați la cuptorul preîncălzit și lăsați 25-30 minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumenește.
Se scoate de la cuptor și se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă, cu ajutorul unui polonic, siropul din zahăr, apă și zeama de lămâie. Deasupra se presară nuci măcinate.

Ingrediente

 500 gr foi plăcintă subțire
 450 gr zahăr
 200 gr nuci măcinate
 125 gr unt
 1 tsp zeamă lămâie
 50 ml ulei

Indicații

Sirop
1

Puneți 130 ml de apă într-o oală, adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă tot zahărul. Aduce-ți la fierbere, după care adăugați zeama de lămâie și mai lăsați 5 minute să fiarbă.

Compoziție
2

Separat, îintr-o tigaie puneți untul la topit și uleiul, cu care veți unge foile de plăcintă. Intr-o tavă, puneți 3-4 linguri de ulei și întindeți pe toată suprafața tăvii. Decupați foile de plăcintă dupa forma tăvii. Apoi așezați 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. peste ele puneți doua linguri de grăsime ( untul topit cu ulei) și întindeți bine pe toată suprafața foilor. Repetați operațiunea la fiecare 3 foi adăugate în tavă. Când ajungeți la jumătatea pachetului de foi de plăcintă, adăugați nucile măcinate și puneți peste foile rămase ( nu uitați să ungeți cu grăsime la fiecare 3 foi, iar grăsimea să fie fierbinte).
Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați pe lungime și lățime foile, sub forma pătrată. Apoi, adăugați restul de grăsime rămasă peste prăjitură și întindeți bine. Băgați la cuptorul preîncălzit și lăsați 25-30 minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumenește.
Se scoate de la cuptor și se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă, cu ajutorul unui polonic, siropul din zahăr, apă și zeama de lămâie. Deasupra se presară nuci măcinate.

Rețetă Baklava
Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!