Îmi place să fac simit acasă, procesul este atât de distractiv și merită. Începeți prin așeza 4 căni de făină, drojdie, sare și zahăr într-un bol. Adăugați apă caldă și ulei vegetal. Începeți să amestecați cu telul pentru aluat până când aluatul se unește și este ușor lipicios. Dacă aluatul este prea lipicios și se lipeste de castron, începeți să adăugați cea de-a 5-a ceașcă de făină o lingură pe rând. Probabil ai nevoie doar de 2 sau 3 linguri de făină.
Odată ce aluatul este omogen și puțin lipicios, este timpul să frământați aluatul. Frământați aluatul simit cu un sucitor/facalet de aluat timp de aproximativ 8 minute până când nu mai este lipicios. Acoperiți vasul și lăsați-l să crească timp de 1,5 ore până când își dublează dimensiunea.
Între timp, prăjește semințele de susan și bate melasa și apa într-un castron puțin adânc și larg (ca un vas de plăcintă).
După 1,5 ore, verificați aluatul de simit care ar fi trebuit să se dubleze până acum. Bate ușor și frământă câteva secunde. Împărțiți aluatul în 16 bucăți. Rulați două dintre bucățile de aluat în tuburi de 25 de cm. Așezați-le paralel unele cu altele și rotiți în direcții opuse pentru a face o întoarcere . Întâlniți și ciupiți capetele de ambele părți pentru a forma un cerc. Repetați cu cele 14 piese rămase pentru a face încă 7 simulări.
Scufundați fiecare aluat răsucit în combinația de melasă și apă, asigurându-vă că este acoperit de ambele părți. Apoi introduceți-le în semințe de susan prăjite și asigurați-vă că sunt complet acoperite.
Lasă cercurile de aluat să se odihnească încă 20 de minute. Preîncălziți cuptorul la 400F și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament. Coaceți simiturile la cuptor timp de 12-15 minute până se rumenesc și se coacă complet.
Bucurați-vă de deliciosul dvs. covrig turcesc "Simit"
Ingrediente
Indicații
Îmi place să fac simit acasă, procesul este atât de distractiv și merită. Începeți prin așeza 4 căni de făină, drojdie, sare și zahăr într-un bol. Adăugați apă caldă și ulei vegetal. Începeți să amestecați cu telul pentru aluat până când aluatul se unește și este ușor lipicios. Dacă aluatul este prea lipicios și se lipeste de castron, începeți să adăugați cea de-a 5-a ceașcă de făină o lingură pe rând. Probabil ai nevoie doar de 2 sau 3 linguri de făină.
Odată ce aluatul este omogen și puțin lipicios, este timpul să frământați aluatul. Frământați aluatul simit cu un sucitor/facalet de aluat timp de aproximativ 8 minute până când nu mai este lipicios. Acoperiți vasul și lăsați-l să crească timp de 1,5 ore până când își dublează dimensiunea.
Între timp, prăjește semințele de susan și bate melasa și apa într-un castron puțin adânc și larg (ca un vas de plăcintă).
După 1,5 ore, verificați aluatul de simit care ar fi trebuit să se dubleze până acum. Bate ușor și frământă câteva secunde. Împărțiți aluatul în 16 bucăți. Rulați două dintre bucățile de aluat în tuburi de 25 de cm. Așezați-le paralel unele cu altele și rotiți în direcții opuse pentru a face o întoarcere . Întâlniți și ciupiți capetele de ambele părți pentru a forma un cerc. Repetați cu cele 14 piese rămase pentru a face încă 7 simulări.
Scufundați fiecare aluat răsucit în combinația de melasă și apă, asigurându-vă că este acoperit de ambele părți. Apoi introduceți-le în semințe de susan prăjite și asigurați-vă că sunt complet acoperite.
Lasă cercurile de aluat să se odihnească încă 20 de minute. Preîncălziți cuptorul la 400F și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament. Coaceți simiturile la cuptor timp de 12-15 minute până se rumenesc și se coacă complet.
Bucurați-vă de deliciosul dvs. covrig turcesc "Simit"
Cat de mare este ceasca? 250gr? Multumesc
250 gr