Ieri am fost nevoită să ma duc la spital pentru dureri de spate acute si vechi. Dat fiind că sunt rezident al acestei țări, ca orice cetățean am dreptul la asigurare medicală de stat. Am făcut programare telefonică și m-am prezentat la spital. ?♀️?
Surprinderea mare a fost să intru într-un spital nou deschis de maxim 2 luni care efectiv strălucea. Senzația nu a fost una de spital, mai degrabă de hotel, unde toata lumea era amabilă si pregătită sa iți ofere informații. ??♀️
Sălile de așteptare erau frumoase și curate, foarte moderne și mai deloc utilizate deoarece nu aștepți aproape deloc ( deși suntem in pandemie) și oricum mi-am zărit numele pe aproape toate tabelele/ecranele LCD din acel departament care mă indrumau încotro să o apuc. ?
Doctorul m-a primit in cabinet, m-a consultat, a decis că este nevoie de o radiografie așa că m-a trimis in alt cabinet să o fac. 5 minute mai târziu eram în cabinetul medicului, citea radiografia online și stabilea cauza durerii. La ora 15:10 am intrat la programare iar la ora 15:25 eram deja în drum spre casă. ?⚕️?
Întrebarea mea este: dacă la spital de stat este așa, la privat cum o fi? ?
Una peste alta, celor care vă doriți sa vă tratați in Turcia pentru diverse probleme, la nivel mondial această țară este recunoscută ca fiind numarul 1 în sistemul medical și puteți apela la turismul medical ( cu siguranță nu costă mai mult decât în Romania). Cele mai căutate departamente pentru turism medical de către cetățenii români sunt oncologie, cardiologie, stomatologie, chirurgie estetică, ortopedie și dermatologie. Deseori sunt sunată pentru recomandări de clinici sau spitale pentru diverse afecțiuni și e tare plăcut să văd cât de receptivi sunt medicii ( și credeți-mă că nu e vorba despre bani, căci clienți au destui din toate colțurile lumii).
PS1: aparatul cu care mi-au făcut radiografia era cel puțin un OZN ?
PS2: la spitalul de stat, fiind asigurată, nu am plătit nimic nici pentru consultație nici pentru rețeta medicală
2 Comments