Un obiectiv turistic mai puțin cunoscut,dar fabulos| Grădina Botanică Nezahat Gökyiğit

Ai fost în Istanbul de atătea ori, ai vizitat cam toate obiectivele turistice, îți place aici atât de mult încât îți dorești să revii, însă vrei să vizitezi lucruri noi. Ei bine, mi-am propus să te ajut în sensul acesta.

De curând, am descoperit un loc în partea asiatică a Istanbulului, mai exact în Atașehir, care m-a umplut de energie pozitivă și cunoștiințe/informații aș putea spune. De obicei, culoarea verde imi dă această senzație plăcută și crede-mă, aici este foarte mult verde.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ( NGBB – https://www.ngbb.org.tr/en/ortaklar-en.html) este o inițiativă socială a Fundației Ali Nihat Gökyiğit (ANG) care are drept scop conservarea diversității biologice și informarea publicului cu privire la acest subiect. Ali Nihat Gökyiğit a început un program de plantare și reîmpădurire pe insule de pământ, format dintr-o intersecție importantă de autostradă pentru a comemora pe răposata sa soție, Nezahat Gökyiğit. În primul rând, solul (care fusese distrus de construcția drumului) a fost îmbunătățit, apoi aproximativ 50.000 de copaci și arbuști au fost plantați în suprafața de 32 de hectare. Deschis oficial publicului în 2002 ca parc memorial, în 2003 a devenit Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB). 

Viziune:

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi va deveni la fel de faimos ca legendarul „Grădinile suspendate din Babilon”.

Misiune:

Misiunea Grădinii Botanice este de a crea o frumoasă grădină educațională: un plămân verde pentru oraș. Înființată pentru a proteja mediul în numele decedatei doamne Nezahat Gökyiğit, Grădina Botanică oferă, de asemenea, beneficii pentru oamenii din Istanbul, după cum urmează:

•Prin creșterea cunoștințelor publice în legătură cu importanța și valorile plantelor, care sunt singura garanție pentru susținerea vieții pe pământ.

•Prin promovarea cercetării științifice și a educației referitoare la viața plantelor la nivel mondial și la flora bogată a Turciei, prin înființarea de colecții bine documentate și oferirea unui centru de informare a plantelor.

•Prin protejarea și sprijinirea diversității biologice a lumii și, în special, a speciilor endemice, rare și amenințate din Turcia. Investigând și demonstrând legăturile și relațiile dintre plantele economice și / sau utile pentru omenire și pentru a păstra și a răspândi cunoștințele acumulate despre patrimoniul cultural al Turciei.

•Expunând plante xerofite și halofite care sunt rezistente la amenințarea crescândă a secetei, contribuind astfel la lupta împotriva eroziunii solului și a deșertificării în întreaga lume.

Structura Grădinii Botanice este formată din 3 piese importante :

  1. Grădina – Responsabil pentru creșterea copacilor și plantelor anuale și perene, precum și pentru amenajarea grădinii
  2. Știința – Departamentul de științe este implicat în cercetarea, conservarea, descoperirea de noi plante

  3.  Educație – Joacă un rol cheie în schimbul de informații despre plante cu publicul, în forme de instruire.

GRĂDINA este alcătuită din 8 insule, fiecare cu specificul acesteia, cu următoarele denumiri: Insula Centrală, Insula Ertuğrul, Insula de Recreere, Insula Istanbul, Insula Arboretum, Insula Oak, Insula Anatolia, Insula Thrace.

DEPARTAMENTUL DE ȘTIINȚE conține un ierbariu, o bibliotecă și proiecte de conservare.

DEPARTAMENTUL DE EDUCAȚIE este separat: pentru copii și adulți.

Intrarea în grădină este gratuită.

Ora deschiderii : În fiecare zi de la 09:30

Orele de închidere : 

 – Noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie – 17:00

 – Aprilie, mai, septembrie și octombrie – 18:00

 – Iunie, iulie și august – 19:00

 

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!