Unde găsești cel mai bun și ieftin aur în Istanbul?

Cred că am primit această întrebare de cel puțin 1 milion de ori, zilnic, săptămânal, lunar… Nu e de mirare, deoarece cu toții știm că Turcia este renumită pentru diversitatea bijuteriilor din aur dar și pentru valoarea mai scăzută a acestuia.

Turcia este unul dintre cei mai mari consumatori de aur din lume și cererea din țară poate continua să accelereze. Metalul are o istorie lungă și semnificativă în țară, iar investitorii s-au orientat spre aur pentru a acționa ca o acoperire împotriva inflației și a valorilor scăzute ale monedei de hârtie.

Deși Turcia nu este cunoscută ca o țară minieră majoră, are unele dintre cele mai vechi mine din lume.
Aurul ar fi fost descoperit în țară încă din 9000 î.Hr. și a început să fie văzut în artefacte turcești încă din
3000 î.Hr. Unii cred că Turcia ar putea avea depozite semnificative de aur și că industria ar putea observa o creștere semnificativă, ceea ce va duce la transformarea națiunii într-un producător major.
În prezent, Eldorado Gold exploatează mina Kisladag în Turcia, cea mai mare mină de aur din țară.

De când m-am mutat în Turcia, am remarcat că magazinele de bijuterii sunt la fel de dese ca și magazinele alimentare, la fiecare colț de stradă. Toate au aspecte deosebite și ofera modele extraordinar de deosebite și bine lucrate.

Magazinele ne pun la dispoziție toate tipurile de aur, poate și mai mult decât am auzit vreodata: 8k, 9k, 10k, 12k, 14k, 18k, 21k, 22k, 24k.

In magazinele de schimb valutar se găsesc monezi de aur cu diferite gramaje, utilizate de obicei pentru a celebra un eveniment în familie. Se oferă cu diferite ocazii, precum:

Θ nașterea unui copil

Θ casătoria

Acest tip de monezi se numesc „Çeyrek” și cum spuneam, au diferite dimensiuni și gramaje.

Localnicii de asemenea preferă să investească banii în aur. Iubesc și au încredere mai mult în aur decât în hârtii, astfel de-a lungul timpului au aparut diferite modele de aur prelucrat care să satisfacă nevoile oricărui tip de client, pentru toate buzunarele. 

In dorința de a vă ajuta să găsiți aur la un preț foarte bun și calitativ, am apelat la turiștii care au făcut acest lucru, cerându-le cât mai multe informații despre aceste locații. Recunosc, nu stau toată ziua prin magazine sau bazar, însă turiștii, DA.

Magazinele din bazar au prețuri destul de piperate, datorită faptului că este plin de turiști și tentații, așa că ne-au fost recomandate locații lăturalnice, precum ALTINSHOP KUYUMCULUK.

In această săptămâna (1-13.04.2022) aur de 14k a fost cumpărat cu 38 EUR, comparativ cu alte locații, unde alți turiști au achiziționat cu 41 EUR, la doar câteva sute de metri distanță.

Zeytinlik, Halkçı Sk. NO:18/1, 34140 Bakırköy/İstanbul
Telefon +905322857286
www.altinshop.com.tr
PS. vorbesc limba engleză

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!