Viaport Marina| Acvariu, Parcul leilor și Parcul de distracții într-un singur loc

În repetate rânduri v-am povestit că prefer partea asiatică a Istanbulului, din mai multe motive, precum faptul că este mai liniștit, mai liber, străzi mai largi și așa mai departe. Drept urmare, aici locuiesc. Atunci când ești turist orice pare interesant, însă toate acestea se modifică în viața de zi cu zi într-o metropolă precum Istanbul.

Acum 2 weekenduri, am decis să-mi petrec timpul în Tuzla ( deși ma duc săptămânal – nu am făcut-o niciodată de când m-am mutat aici), în Viaport Marina, mai exact să vizitez Acvariul , Parcul de Distracții și Parcul Leilor. Mă gândeam că sunt destul de mici în comparație cu cele vizitate prin alte părți, însă NU, absolut NU.

Acvariul, preferatul meu, cu un design super interesant, neîntâlnit până acum, egiptean; cu submarin și diverse sisteme ce imită vîrtejul acvatic; cu mii și mii de specii (mai exact 12.000) de pești și viețuitoare acvatice și nu numai –  păianjeni (terarrium),păsări (puține), reptile, crocodili ( apropo, am văzut cel puțin 20 crocodili de dimensiuni enorme), broaște țestoase imense și meduze.

Bineînțeles, nu lipsește tunelul subacvatic, locul acela super drăguț, unde pe deasupra ta trec toate viețuitoarele: pești, rechini, pisici de mare, etc.

Locul este destul de interactiv pentru copii, tot felul de butonașe, atât în submarin cât și pe la acvarii, cu scpuri educaționale.

Există de asemenea opțiunea de hrănire a crocodililor care costa 50 tl, de hrănire a broaștelor țestoase care costă 25 tl sau de hrănire a păsărilor cu același preț de 25 tl. În acest preț este inclusă și o fotografie în timp ce hrăniți viețuitoarele.

Aaaa…. era să uit, hrănitul peștilor japonezi cu biberonul.. Ați auzit/ văzut vreodată? Este tare amuzant..Peștii aceștia sunt niște fomiști la propriu.

Prețul de intrare:  adulți 59 tl, studenți 49 tl, 0-3 ani gratis. https://viaseaakvaryum.com/

Despre Parcul leilor, vă pot spune că este un loc relativ mediu spre mic, însă după cum numele îi zice, conține doar feline din clasa leilor: leu alb,leu bengalez,  pantere negre , leoparzi, tigru siberian, etc. Au un loc special în care scot puii către public pentru a îi urmării în timp ce sunt hrăniți sau se joacă.

În Parcul Leilor, care găzduiește specii de pisici prădătoare care sunt în pericol de dispariție, aproape 20 de pisoii au fost obținuți datorită mediului adecvat pe care l-a asigurat viețuitoarelor din ziua în care a fost deschis.

Toate animalele dau naștere descendenților în mediile pe care le dețin și sunt fericiți, iar numărul de descendenți pe care îl obțin indică cât de fericite sunt animalele. Uneori, speciile de pisici nu pot adopta unii sau toți pisoii lor din diferite motive.  Medicii veterinari specialiști  au grijă de puii pe care mamele lor i-au abandonat sau nu au alăptat.

Prețul pentru iubit, mângâiat și hrănit puii este de 100 tl / pers. Copii între 0-4 ani nu sunt permiși înăuntru, copiiilor 5-10 ani le este permis accesul doar însoțiti.

Prețul de intrare:  adulți 59 tl , studenți 49 tl , 0-3 ani gratis. https://www.aslanparktuzla.com/

Parcul tematic Korsan Island, situat înViaport Marina, care este primul port de agrement și centru de distracții cu 9 funcții din lume și proiectat în întregime deasupra mării. Parcul tematic Insula Piratilor, care le promite oaspeților săi de toate vârstele să aibă o experiență de divertisment similară și o zi plăcută, are un total de 28 de unități de divertisment diferite, împreună cu fenomenul Red Fire, una dintre cele mai interesante roller-coastere din lume . Proiectat utilizând o tehnologie de talie mondială, Parcul tematic Pirate Island menține în viață cultura clasică a parcului de distracții turcesc, precum și unitățile moderne de divertisment. https://korsanadasituzla.com/tr/

Programul de funcționare al acestor 3 unități este de luni-duminică între 10-19, parcul de distracții 14-22

Ai nevoie de ajutor? Scrie-i Dianei acum!