Ești iubitor de verde? Am găsit locul perfect…
La 4 ore de Istanbul se află Parcul Național Yedigöller – Parcul celor 7 lacuri, și anume Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl și Sazlıgöl. Aceste lacuri sunt la 100 m între ele. Se află pe două platouri cu diferență de altitudine. În medie 780 m. Cel mai mare dintre lacurile de pe platoul înalt este Büyükgöl. Cel mai adânc punct al său este de 15 metri. Deringöl, în sud-estul Büyükgöl, se află la 20 m.
Büyükgöl este utilizat pentru reproducerea păstrăvului viu în Yedigöller. Prima stație de creștere a păstrăvilor a fost înființată aici în 1969. Seringöl este situat în nordul lacului Büyükgöl. Cel mai larg lac al platoului înalt este Nazlıgöl. Deoarece apa abundentă care se scurge se ridică la suprafață în nord-estul lacului, provocând formarea unei cascade. Se mai numește „Lacul Cascadă”. Sazlıgöl, İncegöl și Küçükgöl sunt situate pe același platou. În regiune, care coboară de la nord la sud, cel mai înalt loc este de 1488 m. Dealul Eğrikiriș și cel mai mic loc este de 465 m. și Kirazçatı.
Parcul Național Yedigöller are, de asemenea, o infrastructură puternică pentru studii și cercetări științifice. Parcul național, care include multe specii de plante, are cele mai frumoase păduri naturale mixte din Turcia. Principalele specii de arbori, fag, carpen, stejar, arin, arțar, ulm, aspen, pin galben și negru, brad, alun, tei și frasin.
Printre animalele sălbatice există urși, porci, lupi, vulpi, jderi, veverițe, căprioare, căprioare și iepuri, precum și rațe sălbatice, porumbei sălbatici și potârnici de la păsări. Peste 100 de specii de păsări au fost identificate în zona Parcului Național. Cu aceste caracteristici, Parcul Național Yedigöller este un paradis natural. Pescuitul sportiv se poate face în Büyükgöl și Deringöl contra cost în fiecare an între mai și septembrie. Există păstrăv de lac și păstrăv curcubeu în lacuri. Este posibil să vedeți lacurile și frumusețile unice ale peisajului mergând în „Zona de vedere panoramică Kapankaya” din Parcul Național Yedigöller. Există, de asemenea, un copac monumental pe acest traseu. De asemenea, puteți vizita stația de creștere a căprioarelor din parcul național.
Cu structura sa liniștită și calmă, peisaje frumoase, diferite forme de teren, căi de mers pe jos, cascade, pante decorate cu diferite tipuri de plante și copaci, picnic, odihnă, fotografiere, există activități recreative, cum ar fi sport și camping. În plus, cazarea cu cort sau rulotă se poate face pe o suprafață de 1 hectar. Cel mai bun moment pentru a vizita parcul este între aprilie și noiembrie.
Serviciile de cazare și restaurant sunt oferite în case de bungalouri cu un total de 72 de paturi, formate din 18 unități în Parcul Național. https://www.yedigollermillipark.com/
Și noi am închiriat o astfel de cabană compusă din dormitor cu pat dublu și 2 paturi single ( gândită pentru familie cu 2 copii) la etaj, iar la parter bucătăria și living cu șemineu. Am ales să gătim noi inclusiv micul dejun ( mai câmpenesc, așa..) pe care l-am luat pe terasă. De fapt toate mesele le-am luat pe terasă. Seara am făcut grătar și am stat lângă foc și am pus pe băț și câteva marshmallows.
Am stat 2 nopți în această locație, timp în care toată ziua făceam trasee prin pădure, descoperind lacurile și minunile ascunse în aceasta. Era destul de populat în zona de camping, mulți iubitor de corturi, pregătiți cu toate echipamentele posibile și imposibile. Aveau toalete amenajate special, curățate des.
Existau locuri speciale de campare, parcare, picnic, restul zonelor fiind interzise și un avertisment sonor de 2 ori pe zi prin care ești rugat să nu poluezi, deranjezi sau arzi pădurea. Oricum există securitate și rangeri la tot pasul…cu ochii pe tine.. (se pare că altfel omul nu poate păstra natura curată).
In cadrul parcului ce credeți că am descoperit? Ei bine.. Copacul Pitagora! Da, da..
Pentru Pitagora, care este una dintre cele mai speciale teoreme acceptate de cercurile științifice în special în matematică, Arborele Pitagora din Bolu are o mare importanță. Faptul că arborele, care există în Parcul Național Yedigöller, are o structură care dovedește această teoremă a adus arborelui acest nume. În prezent, primul punct utilizat pentru demonstrarea teoremei este umbra fractală a arborelui pitagoric. Deci, care sunt caracteristicile acestui copac și de ce este atât de important?
Ca rezultat al investigațiilor oamenilor de știință, acest copac are un loc minunat în dovada teoremei lui Pitagora. Conform teoremei prezentate de Pitagora, care a fost una dintre cele mai importante părți ale matematicii de mulți ani, suma pătratelor a două laturi într-un triunghi unghiular este egală cu pătratul hipotenuzei. Deși aceasta este situația universal acceptată în cadrul matematicii, dovada teoremei și acceptarea acesteia au durat încă mult timp. Dovada acestei teoreme printre formele de relief este arborele pitagoric. În plus, nu ar fi greșit să spunem că arborele este valoros, astfel încât matematica și arta să poată fi împreună.
Lasa un comentariu